Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Hogy jutunk ki a 2012-es Eb-re?

2010.02.17. 20:29 Goalissimo

A hazai hagyományokkal ezúttal sem szakítva ismét hurráhangulatban várjuk a következő világverseny kvalifikációs tornáját, ennek fényében egy optimista forgatókönyvet próbáltam összehozni nektek.

Persze több mint valószínű, hogy az általam jóindulatúan kiszámított pontok háromnegyedét sem szerezzük meg (nem vagyok egy nagy tippmester, ezt a fogadásokon elveszített összegek is alátámasztják), de amíg a bíró nem fúj a sípjába az első selejtező kezdetekor, addig miért ne hitethetnénk el magunkkal, hogy van esélyünk kijutni az ismét a szomszédságban megrendezett európai labdarúgótornára.

És mint mindnyájan tudjuk, a fű zöld, a labda gömbölyű, az ellenfél is 11 emberrel áll fel és most már nekünk is lehet egy kis szerencsénk!

Nézzük sorban a meccseket:

2010. szeptember 3. Svédország–Magyarország

Hiába a szokásos fogadkozások a svéd túra előtt, nagy csatában, több kihagyott magyar helyzet után sajnos ezúttal is ki fogunk kapni 1:0-ra a válogatottba hosszú agitálást követően visszatérő Ibra góljával (senkinek se legyenek kétségei, hogy a magyarok által a pokolba kívánt svéd-bosnyák zseni felülírja a nemzeti csapattól való visszavonulását). Az ezelőtti selejtezősorozat mindkét svédek elleni mérkőzésünkön 2:1-es északi siker született.

A kinti VB selejtező összefoglalója:

2010. szeptember 7. Magyarország - Moldova

Idehaza megfizetünk a noname moldávoknak a válogatott történetének egyik legszégyenteljesebb vereségéért (hát volt még egypár). Biztos mindenkiben nyomot hagyott az a 0:3, főleg a lélektelen és kilátástalan játékunk miatt, persze a hazaiak életük meccsét játszották és még unokáiknak is erről fognak mesélni majd egyszer. A lényeg, hogy itthon ezt a meccset behúzzuk 2:0-ra (legutóbb is 2:0 vertük őket még Várhidi Petya irányításával). 

Az itthoni meccs góljai:

2010. október 8. Magyarország - San Marino

Ez lesz az a meccs a véleményem szerint, amelyet nem a Puskás Ferenc Stadion gyepén rendeznek, hanem kinyomják valahová vidékre, a tippem Győr vagy Székesfehérvár (mindenféle politikai összeesküvés elmélet nélkül). Mindegy hol, de itt egy önbizalomnövelő könnyed győzelmet kell aratnunk, hogy a következő északi túrán ne legyen tele a gatya már a Himnusz alatt. A tippem, hogy gördülékeny játékkal, Dzsudzsák(Balázsnak kitűnő alkalom a válogatottbeli formajavuláshoz) és Rudolf parádéval nyer a csapat 4:0-ra.

Ki hitte volna, hogy már 7 éve játszottuk San Marinóval a 2004-es EB selejtezőiben, és mindkét találkozón parádéztunk. Íme a hazai meccs (A videót főleg Erwin Koemannak ajánlom - Zoli gyere vissza!):

2010. október 12. Finnország - Magyarország

Vízválasztó összecsapás(szó szerint) lesz, legalábbis reméljük, hogy eddig negatív meglepetés nélkül elérünk. Itt érvényesülhet majd igazán Szalai vagy Torghelle fizikuma, hiszen szinte biztos, hogy nem egy parádés, magas technikai színvonalú találkozót fogunk látni és végülis a mi Sanyink kibrusztolja a döntetlent érő gólt, ezzel lesz 1:1.

A két válogatott közös múltjából legtöbbünknek az az 1997-ben lejátszott csörte jut eszébe, amely szintén 1:1-es remivel ért véget, és mi minden idők legmalacabb góljával jutottunk ki a pótselejtezőre (kár volt...13:1-es összesítéssel nyomtak le minket a jugók):

2011. március 25. Magyarország - Hollandia

A csoportfavorit ellen annyi esélyünk van még hazai pályán is, mint a háromlábú sünnek a hatsávos autópályán, vagyis erősen konvergál a nullához, de ha Erwin lezsírozza az ikszet a németalföldiekkel, akkor látatlanban elfogadnám a közönségriasztó gólnélküli döntetlent. Ha már az északiaknak lehet taktikázni (gondoljunk csak a svédekre meg a dánokra a 2002-es VB-n) akkor egyszer mi is megtehetjük (ne legyenek kétségeink, alkalomadtán a svédek a finnekkel is összeszűrik a levet, ha úgy hozza a sors), a hollandok úgyis megnyerik az összes többi meccsüket, így nekik tök mindegy... Egyébként ellenfelünk benne van a világ legjobb 5 csapatában. Vagy ha nem is tárgyalásos alapon, de körömszakadtunkig védekezve csak kihozzuk azt a nyomorult 0:0-t.

2011. március 29. Hollandia - Magyarország

Legutóbbi egymás elleni találkozónkon, 1994-ben is idegenben léptünk pályára. és (Illés) Béla király tiziből szerzett góljával vezettünk, végülis azonban szégyenletes 7:1-es vereséget szenvedtünk, pedig a magát sztáredzőnek kikiáltó Mágus, azaz Verebes József ült a nemzeti csapat kispadján. A nagy verést most sem ússzuk meg, de azért 5 alatt maradunk, így 4:0-ra nyer az Oranje. Hogy megnyugtassam a Tisztelt Olvasót, Hollandiában egyedül a svédek ússzák meg nálunk kevesebb bekapott góllal.

Íme Illés gólja '94-ből:

2011. június 7. San Marino - Magyarország

Júniusban állítólag hagyományosan gyengén játszik a válogatott, a rossz nyelvek szerint már a nyaraláson jár az eszük. Ez azt hiszem csak egy a közelmúlt futballagóniája miatt kitalált városi legenda, amely nem hiszem, hogy a jelenlegi profi játékosokból álló keret tagjaira igaz lenne, ha mégis akkor az nagyon szíven ütne. Mivel azonban San Marinót egy gyengébb csapattal is bucira vertük 2003-ban, méghozzá épp júniusban, most is esélyünk van legalább egy gólkülönségjavító 4:0-ra.

A 2003-as magyar csárdás összefoglalója:

2011. szeptember 2. Magyarország - Svédország

Nem igaz, hogy a svédek folyton megvernek minket, és itt most jövök újra a meccs előtti magyaros optimizmussal, ezen a koraőszi estén végre marokra fogjuk a töküket és olyan verést kapnak, amely még sokáig a legszörnyűbb álmaikban köszön vissza. Varga Józsi leszedi a pályáról Ibrát, és Juhász fejesgóljával és Dzsudzsák volt eindhoveni (mert közben spanyolba igazol) csapattársának, Isaksonnak lőtt hatalmas bombagóljának köszönhetően 2:0-ás sikerrel vesszük az akadályt.

Nem szeretnénk még egyszer átélni ezt (sokáig ültünk a meccs után egymást vigasztalva a Puskásban):

2011. szeptember 6. Moldova - Magyarország

A 2007-es moldovai túrától eltérően ezúttal egy, a továbbjutásért vívott harcban még érdekelt együttes lép pályára Chisinauban, azzal a nem titkolt elhatározással, hogy akár színtiszta célfutballal kibrusztoljuk a győzelmet. Ez meg is történik, hiszen 1:0-ra elkenjük a moldávok képét. A meccs tuti, hogy nem lesz szép, de jelenleg nem vagyunk képesek rá véleményem szerint, hogy ilyen nagy téttel bíró találkozót szemet gyönyörködtető és egyúttal eredményes játékkal húzzunk be. 

Chisinauban csak egyszer volt kutyavásár (A feltöltő letiltotta a beágyazást, szóval csak link van, de nem is baj, jobb a nyugalom):

https://www.youtube.com/watch?v=lsg6gSNuXEE

2011. október 11. Magyarország - Finnország

A rokonok már elvesztették esélyüket a továbbjutásra, így ha nem is motiválatlanul, de kevesebb odaadással vetik magukat harcba, így 45ezer tomboló drukker szeme láttára születik újjá a magyar válogatott és megalkuvást nem ismerő játékkal nyomjuk le a kékeket. A tippem 2:1.

1996 szeptemberében a kinti meccshez hasonlóan nálunk is benyelt egyet a finn kapus, de azért nem volt akkora potya. A találatot Orosz Feri szerezte:

 

Az ismertetett forgatókönyv alapján 20 pontunk lenne, amivel bőven odaérhetünk a 2. helyre a svédekkel nagy csatában, de mivel azonos pontszám esetén az egymás elleni eredményt veszik figyelembe, ami nekünk jobb lenne, így várhatnánk az ellenfelünkre a többi csoport 2. helyezettje közül. A 9 csoportgyőztes mellett a legjobb második is kvalifikál (erre azért elég kicsi az esély, bár 20 ponttal kitudja...), ehhez hozzájön a 4 pótselejtező győztese és a két házigazda és így jön ki az EB 16-os mezőnye. (Amelyben reméljük végre ott leszünk...)

 

HAJRÁ MAGYAROK!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr191767264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása