Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Vörösök csatája a Puskásban

2009.11.24. 15:08 Goalissimo

Ma este a Loki a Liverpoolt fogadja a BL 5. körében. A mérkőzés a Liverpoolnak létfontosságú, hiszen ha nem nyer Budapesten, mindenképp búcsúzik a további küzdelmektől és maximum az EL-ben bizonyíthat.

Ez utóbbiban kellene megakadályozni az angolokat, hiszen egy gigászi végjáték után akár még a DVSC is megszerezheti a második számú európai kupában való szereplésre jogosító csoportbéli harmadik helyet. Ehhez azonban nyerni kellene ma és december kilencedikén a már most páholyban lévő Lyon otthonában.

A mai 20:45-kor kezdődő találkozón nem lehet arra számítani tehát, hogy az angol csapat motiválatlanul lép pályára, hisz ők élet-halál harcot vívnak a Fiorentinával a második helyért. A Debrecen azonban gyakorlatilag felszabadultan indulhatnak harcba a 4. helyről való elmozdulás csekély esélyével.

/Az első meccs összefoglalója/

Mindkét csapat felkészülését kulcsemberek hiánya gátolta. 

A hazai oldalon nem léphet pályára az alapemberek közül a régóta sérült Máté Péter és Feczesin Róbert illetve a Honvéd ellen lecserélt Leandro.

A Liverpoolnál is hosszú a maródiak listája. A meccset kénytelen lesz kihagyni Babel és Torres, de Gerrard és Agger sincs százszázalékos állapotban, utóbbi két játékos bevetése azonban már kész tényként kezelendő.

Herczeg András változtat a megszokott alapfelálláson és 4-2-3-1-es hadrenddel küldi pályára csapatát (ugyanúgy mint az angliai mérkőzésen) és az összeállításban is tartogatott meglepetéseket a Loki szakmai igazgatója.

Polekszics – Bodnár, Mészáros N., Mijadinoszki, Fodor M. – Szélesi, Kiss Z. – Szakály P., Czvitkovics, Laczkó – Rudolf.

A kezdőcsapatban nem kapott helyet az igazi őserővel rendelkező, sokunk új kedvence, Varga Józsi és a már a Fiorentina ellen is csak csereként lehetőséget kapó Adamo Coulibaly. Bekerült viszont Mirszad Mijadinoszki a középső védő pozíciójába, ami annak fényében szenzáció, hogy a Debrecen színeiben eddig csak egy mérkőzést abszolvált a macedón-svájci, tavaly még az Újpestnél szereplő hórihorgas bekk. Ő egyébként balhátvédet is tud és szeret játszani, így akár egy Bodnár-Komlósi-Mészáros-Mijadinoszki hátvédsort is meg lehetett volna próbálni (így nem kellett volna újra megkockáztatni a rutintalan Fodor Marcell játékát), de ha már így alakult, remélem nem okoznak csalódást ebben az összeállításban sem.

A védekező középpályás páros ezúttal a Kiss Zoltán-Szélesi Zoltán tandem lesz, amely elég megbízhatónak tűnik, de egyikük játékában sincs benne az a plusz, amelyet Józsika tud nyújtani (valljuk mostanában nincs olyan kirobbanó formában a Kárpát-medence Gravesenje). Ebben a csapatrészben az egyik legerősebb a Debrecen kerete, hiszen a már említett 3 válogatott focista mellett még ott van a nagyon erős, szívós és sokat futó Luis Ramos (ő is válogatott- Honduras) és a magyar címeres mezben már többször lehetőséget kapó Leandro is meg tudja oldani ezt a szerepkört.

A támadó középpályássor, a Szakály-Cvitkovics-Laczkó hármas, elég acélosnak tűnik. Az egyik csatár, Coulibaly helyett bizonyíthat Szakály Péter. Cvitkovics ezúttal középen játszhat, ami a Liverpoolnak valószínűleg szokatlan látvány lesz és ez akár jól is elsülhet, hiszen Cicó már az MTK-ban is játszott a csatár mögött.

Az egyetlen ék a Loki jelenlegi legnagyobb sztárja, Rudolf Gergely lesz, akitől most is lehet várni a szokásos gólt.

A vendégek várható kezdőcsapata:

Reina - Johnson, Carragher, Agger, Insúa - Mascherano, Lucas - Kuyt, Gerrard, Benajun - Ngog.

Azt hiszem, hogy ez nem egy olyan csapat a Liverpoolnál, amely verhetetlen lenne, így bízzunk abban, hogy a Loki végre hoz egy igazi meglepetést, amire Nyugaton is felkapják a fejüket az emberek. Jó lenne, ha még évekig emlegetnék a szigetországban, hogy a Pool Magyarországon mondott búcsút a Bajnokok Ligája 2009/2010-es kiírásának!

/Emlékezzünk erre a csodás meccsre!/

HAJRÁ MAGYAROK!

Ő.T.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr151549019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása