Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Ki számíthat meghívóra a belgák ellen?

2009.10.29. 10:02 Goalissimo

Nézzük meg a focistakínálatot! Sok olyan magyar játékos van, aki megérdemelné, hogy legalább lehetőséget kapjon a bizonyításra címeres mezben! 

Természetesen mi is várjuk az U20-as focisták meghívását a magyar válogatott keretébe, ahogy a pepsifoci.hu munkatársa cikkében megírta ( http://www.pepsifoci.hu/node/47382), de nem elsősorban őket ajánljuk most a szövetségi kapitánynak. Persze mi is örülnénk Németh, Koman és Gulácsi meghívásának, de Erwin Koeman aligha ad nekik hosszabb bizonyítási lehetőséget, bár a bő keretben alighanem benne lesznek.

 A visszavonult Babos Gábort ki pótolhatja? Alighanem a Fülöp Márton-Király Gábor duóból kerül ki a győztes, de én előbbit látnám szívesebben a gólvonalon, hiszen Mindig csak a következő meccsre koncentrálok Gábor már többször leszerepelt válogatott mezben. Harmadik számú kapusunk vagy egy olyan kapus lesz, aki még nem szerepel a felnőttek közt (Gulácsi vagy Bogdán) vagy egy NB1-es portás, mondjuk Sebők.

A védelemben biztos Bodnár és Juhász helye. Vanczák játékát is kedveli Koeman és a védő még nem is vallott kudarcot egy meccsén sem. Gyepes és Tímár maradjon Angliában és verekedjék be magukat újra a klubcsapatuk kezdőjébe. Helyettük jöhet Debreceni András, aki meghatározó tagja a Honvédnek, Mészáros Debrecenből, már ami a középhátvédeket illeti, ezenkívül ne feledkezzünk el a fehérvári betonvédelem tagjairól, Liptákról és Horváth Gáborról. Mindketten remek formában futballoznak mostanság. Kádárt szerintem még hagyni kéne, most kezdi magát beverekedni a Newcastlebe és nem lenne szerencsés, ha elrángatnák pont most, vagy őt ismerve még meg is sérülne. A bal oldalra a mainzi alapembert Lőw Zsoltot és a Loki brazil-magyarját Leandrot ajánlanám, hiszen nehogy már Halmosi legyen a balhátvéd.

A középpálya alighanem így fog elállni: Dzsudzsák, Varga, Tóth (Dárdai), Buzsáky.

Cserepadon ott lesz Halmosi, Huszti és valószínűleg Koman Vladimir is, de befuthat akár az MTK-s Gosztonyi is, aki van olyan tehetséges, mint Dzsú volt ebben a korban. 

A csatársorba Torghelle és Rudolf mellé el tudnám képzelni a norvég bajnokságban 15 gólnál járó, a gólkirályi címért is harcban lévő Kovács Pétert, aki alighanem megtanult focizni és több gólt lő egy erősebb bajnokságban, mint a sokak által a válogatottba követelt Kabát Péter. Egyébként az újpestiek csatárának nagyon jó a sajtója, szinte minden nap lehoz egy újság egy "Kabátot a válogatottba" című cikket. Megmondom őszintén ilyenkor csak arra gondolok, hogy ha ő olyan nagy futballista, akkor más országokban miért nem tudott ilyen eredményes lenni. Azt hiszem erre az a válasz, hogy lassú a nemzetközi porondhoz, csak itthon a mi NB1-ünkben tud kitűnni. Remélem ha mégis bekerül, akkor bizonyítja, hogy tévedek. Ennyi erővel, akkor az MTK játékosát, Lencse Lászlót is illene meghívni, aki akrobatikus gólokat lő és nem is keveset, hasonló típusú játékos, mint Rudolf. Németh Krisztiánnal és Szalai Ádámmal az a helyzet, hogy remélem idővel ők lesznek a válogatott sztárjai, de Erwin Koeman fejével gondolkodva valószínűleg nem lesznek ott a keretben. Szabics Imrével csak az a gond, hogy nem játszik klubjában, a német másodosztályú Augsburgban és gólokat is csak elvétve lő. Meghívása tehát értelmetlen. 

Az általam elképzelt felállás ez:

Fülöp - Bodnár, Juhász, Vanczák, Lőw - Varga, Tóth - Dzsudzsák, Buzsáky - Rudolf - Torghelle.

Szünetben pedig pályára lépne Huszti, Koman és Kovács.

HAJRÁ MAGYAROK!

Ő.T.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr231483301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása