Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Kapus az ismeretlenből

2009.12.05. 23:04 Goalissimo

Kurucz Péter (nem, nem az RTL KLUB-ról) bemutatkozhatott a Premier Leagueben a West Ham United csapatában.

Kurucz a 74. percben állt be Green helyére, amikor már 4:0 vezetett a Manchester United a Nyugati Sonka otthonában. A hazaiak trénere a 4. bekapott gól után hozta le a finoman szólva indiszponáltan védő angol kapust.

A magyar sajtó hajlamos arra, hogy egy-egy fiatal magyar játékost túlsztároljon és még akkor is istenítse őket, ha semmi kiemelkedő teljesítménnyel nem tudnak előrukkolni felnőtt szinten. Több utánpótlás kapusunk is rendszeresen publicitást kap a hazai médiában, annak ellenére, hogy komoly eredményt még nem értek el. Az egyik ilyen játékos a véleményem szerint a Bolton harmadik zámú kapusa, Bogdán Ádám, akit egynéhány magyar, sporttal foglalkozó website szinte már a kezdőbe követel, ő pedig hétről-hétre csak a reserve-csapatban kap lehetőséget. A másikuk Gróf Dávid, aki jelenleg klubnélküli státusban van, de amíg a skót Hibernian alkalmazásában állt, rendszeresen azt találgatták, mikor mutatkozhat be a felnőttek közt, ám ez végül nem következett be. (Gulácsi Pétert most nem sorolnám ide, hiszen ő rendszeresen kiemelkedő teljesítményt nyújt legalább az utánpótlás válogatottakban.)

A két említett kapus gyakran szerepel a hírekben, azonban a West Ham által az Újpesttől előbb kölcsönvett, majd végleg megvásárolt Kurucz Péterről eddig szinte alig lehetett olvasni, annak ellenére, hogy rendszeresen második számú kapusa a Premiershipben szereplő Kalapácsosoknak. Persze bizonyára nem mindegy, hogy melyik játékosnak ki a menedzsere és az milyen kapcsolatot ápol egyes médiumokkal.

Holnap bizonyára az ő nevével lesz tele minden és száz százalék, hogy jó pár interjú alanya lesz a következő napokban.

Más aspektusból vizsgálva, örömteli dolog, hogy az angol élvonalban egy forduló alatt két kapusunk is gólvonalra állhat (ha valami fatális véletlen nem jön közbe, holnap Fülöp Márton védi majd a Sunderland hálóját). Kevés nemzet mondhatja ezt el magáról.

Remélem a következő fordulóban már Kurucz nevével kezdődik a West Ham összeállítása, ugyanis Green teljesítményével nem elégedett a menedzser, így könnyebb dolga lehet a magyar srácnak, hogy esetleg megragadjon a legmagasabb szinten.

Nézzétek meg csapata honlapján a srác adatlapját: http://www.whufc.com/articles/peter-kurucz-west-ham_2228487_46694

/A West Ham - Manchester United mérkőzés összefoglalója/

Ő.T.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr261576935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása