Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Magyar Válogatott 2010

2009.12.28. 19:10 Goalissimo

Eljátszottam a gondolattal így az év vége felé közeledve, hogy a jövőre milyen felállásban és kikkel kellene kiállni a válogatott találkozókra.

A válogatottat alapvetően a 4-2-3-1-es formációban képzelem el, amely 4-3-3-ra módosul támadásban, remélhetőleg hatékonyabban, mint a 2009-es évben.

Próbáltam ötvözni az elmúlt évek csapatát, a fiatalabb feltörekvő generációval és megpróbáltam a jelenlegi legerősebb csapatot összeállítani, illetve különböző alternatívákat állítani egy-egy posztra.

Kapus:

Fülöp Márton: A Sunderland jelenleg elsőszámú kapusa Babos Gábor válogatottól való visszavonulása után a válogatott 1-es számú mezének várományosa. Persze ez valószínűleg csak addig igaz, amíg a szenzációs képességű Gulácsi Péter nem kap állandó lehetőséget egy első osztályú csapatban. Fülöp is elég jó formában védi az angol együttes kapuját, ahova csak Craig Gordon sérülése miatt került be. A hírek szerint az Aston Villa és egy bundesligás klub is hívja.

Védők:

Bodnár László: Azt hiszem jelenleg a Loki focistája a legjobb jobbhátvéd Magyarországon, kihagyása meglepetést jelentene. Az ő lendületében és győzni akarásában ritkán kell csalódnunk. Posztján sajnos elég vékony az utánpótlás. Esetleg a Vidis Lázár Pál lehet idővel az utódja. A nemzeti csapatban cseréje a szintén a Debrecenben futballozó Szélesi Zoltán lehet, bár ő védekező középpályásként is megállja a helyét, már ha éppen nem sérült.

Juhász Roland: Roli helye megkérdőjelezhetetlen a válogatott védelmének tengelyében. 25 éves kora ellenére olyan rutinnal oldja meg védekező feladatait, mintha világ életében ezt tanulta volna, pedig pályafutása elején még csatárként szerepelt. Az európai sztárklubok látókörébe került Juhász (Bayern, Juve, Inter, Milan, Lille - hogy csak a legnagyobbakat említsük), a válogatott kapitánya most még az Anderlecht focistája, de valószínűleg nem sokáig.

Vanczák Vilmos: A svájci Sion labdarúgóját divat szidni itthon, amely pár éve még megállta volna a helyét, hiszen akkor még gyakran hibázott a válogatott meccseken. Mostanában azonban konkrét bakikat nem vét, így kijelenthető, hogy Juhásszal nagyon összeszokott, jól működő belsővédő kettőst alkotnak a védelem tengelyében. Ebben a pozícióban több feltörekvő fiatal is komoly riválist jelenthet Vilmosnak, az U20-as csapat meghatározói, Debreceni András és Szabó János, továbbá a Videoton focistája Horváth Gábor, de a Newcastle védője, Kádár Tamás is jó esélyekkel pályázik erre a posztra, bár őt balhátvédként vettem figyelembe.

Kádár Tamás: Az angol másodosztályban már többször lehetőséget kapott a bajnoki cím elsőszámú várományosának, a Newcastle-nek a színeiben. Bár középső védőként tartják számon Angliában, gyorsasága és erőszakossága révén kitűnően alkalmas balbekknek is. Klubja nem engedte el az U20-as vébére, így nem lehetett részese a válogatott bronzérmének, amely kétszeres erőbedobásra sarkallta a fiatal focistát. Reméljük egyre több meccset kap a Szarkáknál és akkor kirobbanthatatlan lesz a magyar válogatottból. Komoly vetélytársa a debreceni Leandro, a holland Rodában légióskodó Bodor Boldizsár és a Hull Cityben mellőzött Halmosi Péter lehet, akit középpályás létére többször egy sorral hátrébb szerepeltetett Koeman. Az egyik hiányposzt idehaza.

Középpályások:

Varga József: A debreceniek Józsikája az év egyik legnagyobb felfedezettje Magyarországon. Az leglyukasabb magyar poszton, védekező középpályásként szerepel. Tavaly még az NB2-ben vitézkedett, mára már magyar bajnok, amellyel a BL főtábláján szerepelhetett és magyar válogatottnak is mondhatja magát. Nem hinném, hogy mostanában ki lehetne hagyni legalább a keretből. Csupaszív, szerény játékos, aki igazi bulldog, akár fejjel is a falnak menne, ha a csapatérdek úgy kívánja. Nemzetközi szinten is kiemelkedő futballista lehet. Nemcsak a védekezésből, hanem a támadásból is kiveszi a részét.

Dárdai Pál: A magyar csapat korelnöke. Ha egészséges, akkor helye van a mai magyar válogatottban. A Hertha védekező középpályása csapata alapembere. Már 33 éves, de igazi őserővel rendelkezik, amelynek hajtóanyaga bizonyára a magyar vörösbor, amit előszeretettel fogyaszt meccsek után, természetesen az egészséges mennyiséget nem túllépve. Mint említettem kevés olyan játékos akad, Vargát kivéve, aki az örökébe tudna lépni képességei szerint. Tóth Balázs (Genk), Halmosi Péter (Hull City) és Sándor György (Videoton) szerepelt eddig ezen a poszton.

Koman Vladimir: A magyar új hullám képiselője. Az U20-as vébé ezüstcipőse. Sztár lett idehaza. Válogatottamban Koman a jobb szélről indulva próbálna meg helyzetet kiharcolni. Középen nagyon sok vetélytársa lenne a csatár mögött, így mint a világbajnokságon is, a szélről operálhat az olasz Bari játékosa, ahova a Sampdoria adta kölcsön. Nemzetközi szinten is híre ment tehetségének, így már olyan csapatokkal is összeboronálta a sajtó, mint a Liverpool. Ha Gera Zoltán, a Fulham focistája, nem mondta le a válogatott szereplést, akkor ő lenne a poszt birtokosa, esetleg az alapvetően ballábas Huszti Szabolcs, aki nem kisebb csapatban játszik, mint az orosz Zenit Szentpétervár.

Buzsáky Ákos: Az angol másodosztályú Queens Park Rangers irányítója a dániai győztes góljával hosszú időre bejátszotta magát a válogatottba. A kitűnő fizikai adottságokkal rendelkező játékos nemcsak jól irányít, hanem távoli lövései is a védjegyévé váltak. Számolatlanul szerzett bombagóljai miatt vált híressé angliaszerte, a hírek szerint akár a Premier Leagueben is szerepelhet a jövőben. Középső, irányítóként a jelenleg műtét után lábadozó dortmundi Hajnal Tamás is szóba jöhet, aki bár magyar szinten sztárjátékosnak számít, a válogatottban ritkán teljesít olyan szinten, amelyet a Bundesligában megszoktunk tőle. A már említett Gera és Koman is átlagon felüli produkcióra képes ezen a poszton.

Dzsudzsák Balázs: A PSV magyarja az elsőszámú esélyes arra, hogy igazi világklasszis játékossá váljon. A Real Madriddal és az Arsenallal is hírbe hozott baloldali középpályás a holland bajnokság 3 legjobb játékosa közt van. Az ősz szezonban 28 meccsen lépett pályára az eindhoveni együttesben és 9 gólt illetve 13 gólpasszt jegyzett. Talán a válogatottban is felnőhetne ahhoz, hogy mindenki tőle várja a villanásokat. Sajnos még nem tudja elviselni a nyomást, hogy a nemzeti csapatunk vezéregyénisége legyen. A PSV-ben már az. Cseréje Huszti Szabolcs vagy az MTK-s Gosztonyi András lehet, aki iránt több olasz csapat(Fiorentina, Palermo) és az angol Everton is érdeklődik. Többször játszott a bal szellőn a Debrecen legnagyobb értéke, Rudolf Gergely is, nem is rosszul.

Csatár:

Rudolf Gergely: A francia Nancy akadémiájának neveltje annak ellenére, hogy az NB1-ben futballozik jelenleg, jelesül a DVSC színeiben, stabil válogatottnak mondhatja magát. Erwin Koeman kedvencei közé tartozik az igazi játékos csibészséggel rendelkező kitűnő góllövő és előkészítő játékos. Majd' minden válogatott találkozón pályára lépett hol csatárként, hol a bal szélen vonalszélsőként. Az egyik legveszélyesebb pontja volt a csapatnak. Pechére a legfontosabb meccsek előtt, svédek és portugálok elleni hazai selejtező, sérült le. A Loki BL menetelése során nagyon fontos gólokat szerzett, többek közt a Fiorentina hálójába mindkét alkalommal betalált, méghozzá ragyogó gólokat szerezve. Ezzel fel is hívta magára a Violák figyelmét. Ellenfele a csapatba kerülésért a görög AEK Athén fiatalja, Németh Krisztián lehet, aki ha egészséges akkor rendre kezdő a helléneknél. A Liverpool kölcsöncsatára tehetsége alapján idővel klasszis labdarúgó lehet, feltéve ha elkerülik a sérülések. Reméljük visszatér anyaklubjához és ott is lehetőséget kap a bizonyításra. A holland szövetségi kapitány másik kedvence a német második ligás Augsburgban kevés játékidőt kapó, ennek ellenére legutóbb szenzációs, 35 méteres kapust átívelős gólt szerző Torghelle Sándor is szinte biztosan számíthat továbbra is a meghívóra. A nagy küzdő Sanyinak nem a mentalitásával, sokkal inkább játéktudásával van probléma, bár azért csak-csak betalálgat piros-fehér-zöld színekben. Az MTK-s Lencse László is nemsokára könnyen a válogatott közelébe kerülhet, a 9 gólos és 6 gólpasszos támadót az angol Bolton is figyeli.

A csapat tehát:

Fülöp Márton - Bodnár László, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Kádár Tamás - Varga József, Dárdai Pál - Koman Vladimir, Buzsáky Ákos, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely.

 

HAJRÁ MAGYAROK!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr771628989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vercotti 2009.12.28. 21:11:35

Engem is meglep, hogy sok dologban egyet kell értenem a tisztelt szerző csapatával. Egyedül a csatár személyébe kötnék bele, nálam Rudolf inkább Koman helyén játszana a jobb oldalon, mégpedig azért, mert egycsatáros rendszerben nagyon nem megszokott, hogy ilyen nádszálvékony gyerek harcoljon az ellenfél tornyaival. Meg hát azért Husztit se írjuk le, nagy értéke ő a magyar futballnak

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.12.28. 21:14:03

- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!
- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!
- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!
- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Chuck Norris nem legitim. Orbán Viktor legitim!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök!

szbszig 2009.12.28. 22:03:50

Némethet el kéne kezdeni lassan beépíteni a felnőttcsapatba.

Sanyit viszont el kéne kezdeni gyorsan elfelejteni...

pandacsökiboborján 2009.12.28. 22:07:22

@Még Orbán aktív, nem lesz béke, nem kell a Fidesz!: téged nem Debreczeni Józsefnek hívnak.
Bár lehet Orbán még beférne a válogatottba,de csak ha Gordonka a kapus.

juliusbond 2009.12.28. 22:28:45

Jót mosolyogtam az Orbános vicceken. Szerintem nem illik ide....
Dehogynem: magyar foci = vicc

juliusbond 2009.12.28. 22:29:16

Megkövetek mindenkit. Az U20-as meccseken jól szórakoztam. Tehát hajrá fiatalok !!!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.12.28. 22:35:05

Vanczák helyett Mészáros (Loki), s megegyeztünk! :-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.28. 22:38:13

@Droli: ugyanezt akartam én is ide írni....! megnyugtató a kisjézus a padon viszont!

tejfogubandi 2009.12.28. 23:51:58

na igen a 10millió edző országa :D

Sanyi mehet a levesbe kapálni...
u20-ok még várjanak. Nem kell a fiatalokat beépíteni a nagyok közé . Csak lesérülnek és nem bírják a test - test elleni küzdelmet :/
Majd 2év múlva....

quint0 2009.12.29. 01:52:20

Bodnár nekem nagyon ciki. A szívével semmi bajom, a hozzáállása példa lehet bárki számára. De iszonyatos, hogy mennyire zavarja a labda...

Valahogy meg kellene tanítani a játékosainkat passzolni, labdát levenni, üresbe futni stb. A legtöbb meccsünket szenvedés nézni, ha véletlenül egymás után akár két átadás is saját emberhez megy, már tombolok örömömben.

GeoThrasher 2009.12.29. 06:30:56

@Még Orbán aktív, nem lesz béke, nem kell a Fidesz!:
imádom a fundamentalistákat:)

Egyébként meg végre már el kéne felejteni az egycsatáros játékot, mert amíg nincs egy Luca Toni, vagy Ibrahimovic szintű, méretű középcsatárunk, addig megesznek minket.

Baloggie 2009.12.29. 07:31:26

Azért az nem igaz, hogy Sanyi nem játszik a csapatában, ő alapembere az Augsburgnak, ha jól tudom a házi góllövőlistát is ő vezeti.
Egyébként nagyrészt egyetértek veled, de az U21-es selejtezők miatt Koman még tuti nem fog a felnőttben játszani, mert egy időpontban van a kettő. Valamint én várnék még Kádárral is, mert jelenleg nem nagyon játszik a Newcastle-ben, ott inkább Bodor játsszon.

zoli29 2009.12.29. 07:45:59

@Még Orbán aktív, nem lesz béke, nem kell a Fidesz!:

De szar lehet neked...

Egyébként nyelvtanilag így lenne helyes: Míg Orbán aktív, nem lesz béke.... Legalább a helyesírást leellenőriztethetted volna a pártközponttal. ;)

mizie 2009.12.29. 08:39:51

Bodnár és Vanczák egyszerűen ne legyen válogatott. Dárdai már nem lehet a JÖVŐ csapatában.

Németh Krisztiánt kipróbálnám 1-2 év múlva, plusz Szalaira is kíváncsi vagyok.

Sztem Dárdai helyett inkább Vadócz

Viszont középső védő ügyében igencsak tanácstalan vagyok

Krézihajtány 2009.12.29. 08:49:23

Vanczák szóba sem jöhet, ne vicceljünk...
Kapitányváltás esetén én Gerát gondolom kihagyhatatlannak, a legkomolyabb bajnokságban játszik, erős középcsapat meghatározó játékosa.

cliffbarnes 2009.12.29. 09:05:18

@quint0:

egyetértek, Bodnár nagyon gyenge...ha megkapja a labdát, 10ből 8szor elrúgja keresztbe, ebből 7 egyáltalán nem jó...hajt meg minden, de ez ne legyen már elég a mai fociban...
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása