Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Szép búcsú - A magyar válogatott átlépett az árnyékán!

2009.10.14. 23:15 Goalissimo

Nagyon régen, eme felfokozott idegállapotban meg nem mondom mikor, úgy 15 éve vertünk meg utoljára tétmeccsen, selejtezőcsoportunkból továbbjutó válogatottat. Most sikerült, ráadásul idegenben, Dániában tudtunk nyerni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a dánoknak ez már tét nélküli mérkőzés volt, hiszen ők már az előző fordulóban bebiztosították a helyüket a dél-afrikai világbajnokságra.

Pedig milyen rosszul indult, az első 20 percben a dánok akár 3 góllal is elhúzhattak volna, de a csapat rendkívül jó napot kifogó kapusa, Babos Gábor bravúrjaival tartotta a lelket társaiban. A félidő közepén kijöttünk a szorításból és góllal tudtunk befejezni egy akciót. Rudolf passza után Buzsáky mattolta Sörensent. Végül egy gólos előnnyel mehettünk pihenőre. 

A második félidőben egy felbátorodott magyar csapatot láthattak a pályán a nézők, többet támadtunk, de csak nem tudtuk megadni az északiaknak a kegyelemdöfést. Erre Vargának két lehetősége is akadt, először belevetődtek a lövésébe, másodszor pedig kb. 3 méterről a felső lécet találta telibe. A tehetséges középpályás feltehette volna a koronát remek teljesítményére. Azonban a csapat még ezt is elbírta, hiába szegezett ode minket a kapunkhoz a legvégén az ellenfél, már nem tudtak újítani, így bravúrgyőzelmet arattunk Koppenhágában.

Én is csak osztani tudom Knézy Jenő véleményét, miszerint kár az itthon elvesztegetett svédek elleni pontért, hiszen a mai győzelmünk fényében akármi is lehetett volna belőle. Persze ne álmodozzunk, a fontos pillanatokban nem jöttek össze a dolgok, de legalább az alapcsapat megmarad az EB-selejtezőkre, amire lehet építeni.

Azt hiszem Buzsáky gólja vezette ki a csapatot abból a szürke letargiából, amiben már 3 meccs óta szenvedett a csapat és végre mertünk játszani, mertünk támadni. Ennyit tesz, ha nem csak egy csatár próbálja meg felvenni a kilátástalan harcot a védőkkel. Rudolf játéka szemmel láthatóan levette a terhet Sanyi válláról, aki olyan dolgokkal kápráztatta el a nézőket, amiről azt sem tudtuk eddig, hogy képes az ilyesmikre. Remélhetőleg Koeman ezt a kétcsatáros felállást bevéste a jegyzetfüzetébe és ezután csak így küldi játékosait a pályára.

A támadószekciónkra nem lehet tehát panasz. A mögöttük helyet kapó Buzsáky jól osztogatott, erős testalkata miatt nem lehet elnyomni, remekül megértette magát Rudolffal. Dzsudzsáktól viszont én személy szerint többet várok, a válogatottban nem tud olyan lendületes elfutásokat és cseleket bemutatni, mint a PSV-ben.

A szűrők az első félidő elején nem voltak a helyzet magaslatán, de később feljavultak ők is. Tóth Balázs sok labdát összeszedett, de az igazi meglepetés a 2. válogatott meccsét játszó, Varga Józsi volt. Vannak futballisták, akik ha a pályán vannak, megnyugvással töltik el a nézőt, a Debrecen játékosa ilyen. Megalkuvást nem ismerő futballista, aki szerintem a mezőnyben a legtöbbet futotta, ütközte és még csatárokat megszégyenítő módon ért oda az ellenfél kapujához is. Az egész pályát bejátszotta. Egyszer a lécet is eltaláló Józsi tökéletes estéjéhez csak az az elmaradt gól kellett volna. Igazi értéke ő a magyar focinak, akinek nagy jövőt jósolok, ráadásul éppen hiányposzton szerepel.

A védelem a meccs eleji megingásoktól eltekintve jól állta a sarat, később csak távoli lövésekkel veszélyezették a kapunkat a dánok. A Juhász vezette védelem stabil volt. Bodnár és Halmosi is jól teljesített, felértek az ellenfél kapujához és voltak veszélyes beadásaik.

A mezőny legjobbja ezen az estén Babos Gábor volt, aki ihletett formában védett, mindent fogott, ami a kapujára jött, a második félidőben volt egy távoli lövés, amit óriási robinzonáddal piszkált ki a pipából. Sokat köszönhetünk neki ezen az estén.

Végre győztesként hagytuk el a pályát egy olyan válogatott ellen tétmeccsen, amely sokkal magasabban jegyzett a mi csapatunknál. Ne feledjük továbbá, hogy ebben a selejtezőcsoportban csak mi(!) tudtuk megverni Dániát és mi szereztük ellenük a legtöbb pontot. 

Ennek most már tényleg fel kell szabadítania a gátlásokat, hogy legközelebb a svéd meccshez hasonló csatákat is meg tudjunk nyerni!

HAJRÁ MAGYAROK!

Ő.T.

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr481450963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mjordan 2009.10.14. 23:25:17

Annyira szánalmas egy sörmeccset ennyire túldimenzionálni...persze,erre a meccsre alapozva most majd jön a duma,h "ebben a csapatban van valami",meg hogy "végre megmutattuk mire vagyunk képesek"...Csak azt majd elfelejti megemlíteni mindenki,hogy ez egy TÉTNÉLKÜLI MECCS VOLT!!!!!!!!!

Savage Sentimental & The Cool Breeze Foundation · http://lettreindividuelle.blog.hu/ 2009.10.14. 23:32:58

@mjordan: Egy ilyen sörmeccsen húsz perc után levegőért kapkodtál volna, szerencsétlen!

mjordan 2009.10.14. 23:37:02

Lehet,de nekem nem ez a dolgom...nekik igen,és ezek a semmirekellők ezért kapnak milliókat elvileg,okoska...bocsánat h megsértettem a bálványaidat,menj ki a ferihegyre eléjük virággal,és skandáld a "szép volt,fiúkat"!!

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.14. 23:43:11

Nem volt sörmeccs, a dánok meg akartak minket verni. Jó lehet hogy nem teljes erejükből fociztak, de továbbjutó csapat ellen, ráadásul idegenben kb 20 éve nyertünk utoljára.

mjordan 2009.10.14. 23:46:34

De nekünk sörmeccs volt,könyörgök!!!Ha nincs tét,ezek a szarháziak tudnak focizni,ha van tét összeszarják magukat...

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.14. 23:48:58

Közhely:
A győzelmet nem kell megmagyarázni.

mjordan 2009.10.14. 23:57:48

Ok,apa,de túllihegni sem.

Kardi13 2009.10.14. 23:59:52

@mjordan: Inkább a dánoknak volt sörmeccs, mert ők már kijutottak a vb-re. Nekünk a csoport 3. helyéért még harcolnunk kellett. Sajnos nem jött össze :-(

FeroxX 2009.10.15. 00:57:34

Sok ilyen 'Varga kéne még a csapatba, és akkor lenne keresnivalónk :) ! én is kiemelkedőnek találtam a hozzáállását, játékát.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.15. 08:47:32

@Kardi13: na ja, tegnap este egyetlen apró különbség volt a két csapat között: az, hogy A DÁNOK OTT VANNAK A VB-N, B+!

a többi kacsamese.

altero 2009.10.15. 09:05:24

Márpedig ez tényleg sörmeccs volt, az ilyeneken legendásan jól szereplünk. Mázlink van, hogy ezt most vb-selejtezőnek hívták.
Én egyébként nem értettem Knézy nagy kesergését a svéd meccsel kapcsolatban, hiszen ha nincs az az utolsó percben bekapott gól, akkor sem juthattunk volna tovább, a portugálok odavissza elgyepáltak minket, és 3 ponttal végeztek előttünk.

Preston Northend 2009.10.15. 10:51:49

A csoport végeredményét elnézegetve... Hááát, ha azok a bizonyos meccsek amin nem sokon múlott a pontszerzés...
Gondolok itt arra, hogy ha a dánokat itthon megverjük, itthon a svédek és a portugálok ellen összeszedjük az 1-1 pontot akkor bizony még a csoportelsőség is meg lehetett volna (21pont!!). Sajnos ezen már felesleges töprengeni, majd a következő sorozatban talán nem fog hiányozni az a pici plusz. Ami biztos: a kötelezőket ezután is hozni kell, ott csak a győzelem elfogadható, hazai pályán pedig a vereség elfogadhatatlan ha komolyan ki akarunk jutni!!

Gratulálok a csapatnak, sok-sok sikert nekik a jövőben (a csapattól elbúcsúzóknak is)!

Hajrá magyarok!!

SzBalu 2009.10.15. 11:19:56

Sziasztok!

Sörmeccs vagy sem, de én jót szotyiztam rá:) Tetszett, hogy végre lendületesen fociztunk, Sanya sem esett el a saját lábában és hogy Varga megmutatta, hogy mit tud! Teszem hozzá a másik tar szűrőnk Tóth is kitett magáért. Babos nagyon jó volt, Juhász egyszerűn nélkülözhetetlen. Örülök, hogy a szélső védők felfutnak a támadásokkal, volt is belőle helyzet (Dzsudzsák Bodnár váltás, majd a Varga kapufa), egyébként ezt az U20-nál hiányoltam. Összevetve remélem lesz az még jobb is, de ezt a selejtezőt legalább nem égtük úgy be mint a 2008as EB selejtezőt. Örülök, hogy végre van egy kis foci, és remélem így is marad!
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása