Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Nagycsapat lesz a Fradi?

2009.12.15. 18:52 Goalissimo

Vége a bajnokság őszi idényének, így itthon máris az átigazolási pletykáké lett a főszerep. A legtöbb nevet az eddig nem épp az elvárásoknak megfelelően szereplő Ferencvárossal hoznak összefüggésbe. Nem csoda, hiszen a legnépszerűbb magyar klub csak a 11. helyet foglalja el a tabellán.

Szinte minden poszton ráfér az erősítés a zöld-fehér gárdára, de a vezetés elsősorban a védelmet szeretné stabilizálni.

Bűr van egy remek kapusa az FTC-nek Megyeri Balázs személyében, de szó van róla, hogy a máltai válogatott kapusa, Justin Haber visszatér tavasszal, hogy segítse az általa sztárcsapatnak minősített ferencvárosiak felzárkózását.

Felmerült az U20-as vébé egyik legkelemesebb meglepetésének, Szabó Jánosnak, a leigazolása, aki hajlana is az átigazolásra, de egyelőre nincs előrelépés az ügyében. Pedig Szabó lehetne az, aki akár évekre megoldaná a védősor irányítását, hiszen nagyon intelligens játékos. Bár ki tudja, hogy Paks után mennyi idő után szokná meg a ferenvárosi miliőt, amely kevésbé viseli el az esetleges hibákat és emiatt már sok játékos vesztét okozta. Ugyanakkor nem várhatja el senki egy 19 éves sráctól, hogy hiba nélkül hozza le a meccseket.

Két győri védő nevét is emlegetik az Üllői úton. Ők nem mások, mint Zoran Supic és Völgyi Dániel. Előbbi nagyon jó képességű belső védő, de sérüléssel bajlódott az utóbbi hónapokban és volt egy afférja is a győri klubigazgató grúz haverjával és azóta mérsékelten kap játéklehetőséget. Elég gyors játékos, jól fejel és az ütemérzéke is átlagon felüli. Sajnos hamar elveszti a fejét a pályán. A legjobb korban van (25) és a Fradinak errőssége tudna lenni, ahol jelenleg kevés az igazi belső védő, sőt Supic akár szűrő középpályást is tud játszani. Völgyi balhátvéd, kissé statikus és ritkán ér fel az ellenfél kapujához beadásra, de megbízhatóan játszik az ETO-ban, alapjátékos. Erőssége a test a test elleni küzdelem és kiváló bal lába van , amellyel nagyszerűen lő távolról.

Hogy a védelem egyetlen posztja se maradjon ki, a jobbhátvéd helyére is megkerestek egy játékost, Csizmadia Csabát, aki a Kecskemétből és a Videotonból indulva mattersburgi és grossetoi (olasz másod-3 meccs) legutóbb a horvát Slaven Belupo játékosa volt, amely anyagi gondokra hivatkozva elküldte a 14-szeres magyar válogatott védőt. A gólveszélyes, lendületes székely védőt, aki egyébként a védelem tengelyében is jól érzi magát most a Fradival és a Kecskeméttek hozták hírbe. Nagy meglepetés lenne, ha nem a IX. kerületben kötne ki, hiszen válogatott és még fizetni sem kell érte.

A középpályára mindössze egy játékossal állnak tárgyalásban Berkiék. A Ciprusról  klubja szerződésszegése miatt távozó egykori Hali játékosról, Sipos Norbertről van szó, aki szavát adta, hogy először a szombathelyiek ajánlatát hallgatja meg, és így is tett, ugyanakkor több mint valószínű, legalábbis szurkolói mendemondák szerint, hogy a Milan elleni sörmeccsen is rendkívüli küzdeni tudásával és lendületével kitűnő Sipos szíve szerint a Budapest felé venné az irányt. Mondhatjuk, hogy későn érő típusú futballista, hiszen egészen a tavalyi idényig nem alkotott semmi maradandót az NB1-ben sem a Pécs, sem a Nyíregyháza színeiben. Itt az idő a bizonyításra.

Tárgyalásban ugyan nem állnak, de a Győrben kölcsönadói listára tett Dudás Ádám is a Fradihoz kerülhet egy félévre (a védő Zámbó Bencével együtt), hiszen jelenlegi klubjuk nem tud nekik rendszeres játéklehetőséget biztosítani, így olyan helyre igazolának, ahol játékba lendülhetnek. Ideális esetben Szabóval, Tóthtal, Megyerivel együtt akár öt U20-as tehetséget is a csapatban tudhatnának a szurkolók.

Mindenképpen ráfér a frissítés a csatárposztra is a zöldeknél. Ide szeretnék leigazolni az előző szezon gólkirályát, a Győrben kegyvesztetté vált Bajzát Pétert. Ha hinni lehet a pletykáknak, nagy esély van rá Bajzát érkezésére. Vele mindenképp jól járnának, hiszen ha nem is a legszimpatikusabb focista, az biztos, hogy a góllövéshez nagyon ért és ez minősíti a támadókat. Szóba került még Hrepka Ádám neve is, aki távozik a Honvédtől és saját bevallása szerint Miskolc felé tart, ennek ellenére akár a Ferencvárosnál is kiköthet, és mivel nem rossz focista egy jó alapozás után akár régi fényében is tündökölhetne.

A támadósort tekintve ezek voltak a reális igazolások, de szóba kerültek olyan nevek, amelyekre (egyelőre) esély sincs. Ilyen a klubjától egyaránt válófélben lévő Torghelle Sándor, Szabics Imre, Halmosi Péter, Tímár Krisztián, Gyepes Gábor. Valószínűleg az egész éves költségvetést meghaladja ezeknek a váogatott játékosoknak csak a fizetése. Ez az álom talán pár év múlva jöhet el. Bár meg kell, hogy jegyezzem, Tímár és Szabics érkezésére van egy minimális esély.

Ha minden igazolás összejönne a Fradinak, alighanem magyar viszonylatban sztárcsapatról beszélnénk.

Ő.T.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr251600460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása