Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Megvan a pótselejtezők programja! - Nagy meccsek lesznek!

2009.10.19. 15:54 Goalissimo

A FIFA kisorsolta a világbajnoki pótselejtezők párosításait, amelyek izgalmas összecsapásoknak ígérkeznek! A párokat két, a világranglistán elfoglalt hely alapján beosztott, kalapból sorsolták!

Íme a párharcok:

Írország – Franciaország
Portugália – Bosznia-Hercegovina
Görögország – Ukrajna
Oroszország – Szlovénia


Ezek közül a legsimább talán az orosz-szlovén. A ruszkik alighanem simán elintézik a náluk sokkal kevésbé minőségű játékoskerettel rendelkező szlovénokat, akik azért lényegesebben jobban jártak, mintha a franciákat, vagy a portugálokat kapták volna. Így azért van esélyük, hiszen nem rosszak délnyugati szomszédaink, de ne felejtsük el, hogy a nem túl erős lengyelek-szlovákok-csehek által fémjelzett csoportban tudták kivívni a második helyet. Oroszország a németek mögött végzett, megelőzve a gyenge finn és walesi válogatottat.
 
A portugáloknak is simán kéne hoznia a párharcot, hiszen egy bosnyákok szintű csapat nem okozhat gondot a luzitánoknak. Azonban rosszul tennénk ha leírnánk a balkániakat. Válogatottjukban kiváló labdarúgók szerepelnek, gondolok itt a Bundesliga sztárjaira: Misimovicra, Ibisevicsre és Dzekóra. Ugyanakkor a jugoszláv utódállamok csapatait mentalitása miatt sem lehet abszolút vereségre ítélni. És ha a portugálok tovább folytatják gyenge hazai formájukat, akár még meglepetés is születhet a pótselejtezőn, főleg ha a mindannyiunk által kedvelt Cé nem gyógyul fel időben.
 
 
Az írek akár meg is szorongathatják a gallokat. A szigetországiak szövetségi kapitánya, az olasz Trappattoni, nagyon összerántotta csapatát. Veretlenül zárták a selejtezőcsoportot (4 győzelem, 6 döntetlen) és csak az olaszok tudták megelőzni őket. Ezzel szemben a franciák pocsék játékkal tudtak elvergődni a második helyig egy elég gyengécske csoportban (Ausztria, Litvánia és egy újjáalakult Románia). A szerbek meg is szerezték az első helyet a franciák előtt. Az írek képesek meglepetést okozni, mert Givenéknek most nagy lehet az önbizalmuk és feladni biztosan nem fogják egy pillanatig sem.
 
A legkeményebb csatának az ukrán-görög párharc ígérkezik. Mindkét csapat az európai középmezőny elejéhez tartozik, így egyenlő erők küzdelmeként is be lehetne harangozni. Az ukrán válogatott jobb teljesítményt nyújtott a csoportban, hiszen a horvátokat megelőzve lettek másodikok, úgy hogy egyszer a csoportelső és addig százszázalékos angolokat is sikerült megverniük. A görögöket Svájc előzte meg, mögöttük kevésbé acélos csapatok végeztek, név szerint Lettország, Izrael, Moldova és Luxemburg. Megállapíthatjuk, hogy ez volt a leggyengébb csoport a selejtezők során. A görögök csak szürke, biztonsági focira képesek, míg az ukránok valamivel attraktívabbnak tűnnek, így szerintem ők az esélyesebbek.
 
Ő.T.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr591460836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jorgecosta 2009.10.19. 23:04:44

csak apróság, de szerintem szlovénia nem déli szomszéd.

Preston Northend 2009.10.19. 23:23:34

Hát ez már tényleg apróság! Délnyugati, vagy még pontosabban nyugat-délnyugati szomszéd... :)

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.19. 23:48:09

@jorgecosta: Igazából ebbe bele sem gondoltam:) de jogos:)

laos 2009.10.20. 19:56:01

litvánia 2 csoportban is szerepelt? szerintem az egyikben lettországnéven futhatott...
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása