Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Szánalmas 140

2009.12.17. 23:59 Goalissimo

Érdekes adatra bukkantam ma az MTK-Debrecen kupavisszavágó kapcsán, mégpedig hogy a meccsen a Hidegkuti Nándor Stadionban 140 néző "zsúfolódott" össze.

Egy Magyar Kupa meccsen mindössze 140 ember. Ez azért tényleg pofonvágó hír. Még akkor is rettentően kevés lenne, ha egy nullával több lenne a szám mellett, de akkor legalább a szokásos publikum összegyűlt volna a Hungária körúton.

(Zárójelben jegyezném meg, hogy kicsiny falumban egy megye 2-es kiesési rangadóra összeverődik ennyi ember a kocsmából.)

Tudjuk, hogy az MTK-nak sosem magas a nézőszáma, valószínűleg a bérletesek száma tekintetében sem vetekszik talán egyik NB1-es magyar csapattal sem, de azért egy kupa negyeddöntőt nagyobb érdeklődésnek kellene öveznie, még akkor is ha a mi kis magyar labdarúgásunkról van is szó.

Persze ez az újabb szégyenfolt a magyar foci lepedőjén két részre osztható és ebből csak a kisebbik baj, hogy a fővárosiak nem kíváncsiak az MTK-Loki összecsapásra, hiszen a hazai csapat történelmének ismeretében nem meglepő, hogy nem a legkedveltebb csapat Budapesten, ahova az egyre mérséklődő létszámú törzsszurkolókon kívül nem nagyon teszi be más a lábát. A másik oldalról vizsgálva leszűrhető, hogy a nagy Loki-láz kihűlőben van. Szinte látom magam előtt a nagy debreceni megindulást, ami dőlt minden médiából, amikor a DVSC bejutott a BL-be.

Az újságok és a tévések napokig azzal voltak elfoglalva, hogy hány tízezren indulnak útnak a főváros felé Debrecenből különvonatokkal, meg az autópályát elárasztva autókaravánnal.

Leszögezném, hogy az a frenetikus hangulat könnyen magával ragadja azt is, aki azelőtt egyébként még talán Dombi Tiborról, a Hortobágy Gepárdjáról sem hallott.

/Csak nyáron?/

Nem mondom, ezt abszolút meg is érdemelte a Loki, hiszen óriási fegyvertény bejutni a BL-be, akár a vigaszágon keresztül is, de amilyen túlzásba vitték az ünneplést a cívisvárosban, olyannyira váltak jóllakottá a szurkolók és az idehaza játszott NB1-es és kupamérkőzések látogatását már nem nagyon forszírozzák.

A 140-es nézőszám, 0:2 ide, -8 C° oda, azt hiszem egyértelmű, hogy nem csupán az MTK-sok sara, hanem bizony a debrecenieké is. Nem egészen úgy működik ez az egész, hogy ha benn voltunk a BL-ben, akkor a hazai küzdelemsorozatok háttérbe szorulnak.

Hol vannak most a karavánok és az egész várost elárasztó piros-fehér színek? A szurkoló télen is szurkoló.

De legalább Sándor Károly, a vezetőség, a 8 tévés, 5 újságíró, a 10 biztonsági ember, az MTK utánpótlás csapatai és a rokonság jól szórakozott a drámai, hosszabbításos meccsen, amelyen a Loki vívta ki tizenegyesekkel a továbbjutást.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr981605720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.12.23. 19:22:24

Ez tényleg szánalmas:(
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása