Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

NB1 álomcsapat 2009

2009.12.19. 23:55 Goalissimo

Összeállítottam egy álomcsapatot az NB1-ből, mint a nagyok. Megnevezem az a legjobb játékost is, de anyagi források hiányában csak virtuálisan osztom ki az Arany Goalissimo-díjat.

Kapus:

Szasa Sztevanovic - Az ETO kapta a legkevesebb gólt a bajnokság őszi szezonjában (számszerint 10-et), amelyen meglátszik Pintér Attila keze nyoma, azaz védekezésben ott van a szeren a győri alakulat. A szerb kapusnak nem akadt nagyobb hibája a neki jutó 14 mérkőzésen. Ezen adatok fényében nem csoda, hogy Sztevanovics lett a legjobb kapus, bár nagy csatában nyert csak a megbízható Polekszics és a másodvirágzását élő pápai Szűcs Lali ellen.

Védők:

Lázár Pál: A Videotonban baromi jó szezont maga mögött tudó fiatal jobb oldali bekk kiváló teljesítményének köszönheti, hogy bekerült ebbe a csapatba, igaz, hogy nagyon nagy ellenfele nem akadt(esetleg Miljatovic a Zetéből). Megbízható teljesítménnyel rukkolt ki a srác, még az U21-es válogatottba is bekerült, ott volt az olaszok leigázásánál Győrben.

Lazar Stanisic: A Győr szerb védője keménységével emelkedett ki a mezőnyből, saját és olykor az ellenfél testi épségét sem kímélve odatette magát minden szituációban. A 10 kapott gól az ő játékát is dícséri.

 

Horváth Gábor: Szintén a Vidiből került be, hiszen a magyar NB1 jelenleg talán legjobb védője ismét bebizonyította tehetségét. Nagyban hozzájárul a Fehérvár első helyéhez. A 24 éves magyar srác valószínűleg több külföldi menedzser noteszába bekerült ezen az őszön. Nem lenne meglepetés, ha télen lelépne Nyugatra. Meg is érdemelné, hiszen már válgatott is.

(A középső védők közé bekerülhetett volna még az egyaránt jó teljesítményt nyújtó Vaskó (UTE), Mészáros (DVSC) és Lipták (Videoton).)

Leandro: Hagyományosan jól szerepel Leo a magyar bajnokságban. Ez idén is így volt. A brazil származású játékos értékes tagja a Debrecennek, amely meggyőződésem szerint az élen állna jelenleg, ha nem jön közbe a BL. A legrangosabb európai kupasorozatban sem vallott szégyent a balhátvéd, ahogy itthon is a legjobbak közt a helye.

Középpályások:

Nagy Dániel: Ő is a Videoton tagja. Mezey mester megtalálta a módját, hogy a csiszolatlan gyémántból hogyan hozza ki a maximumot. Lendületes játékával hívta fel magára a figyelmet. Minden meccsen ott volt a pályán és 3 gólt is szerzett. Bárcsak több ilyen focistánk lenne. ( A helyén még Cvitkovics (DVSC) és Simek (UTE) jöhetett volna szóba.)

Varga József: A BL-ben is szereplő Debrecen egyik legértékesebb játékosa gyakorlatilag a BL-selejtezők alatt robbant be igazán a köztudatba és fejlődése töretlen volt az idényben, bár a végére mintha kicsit elfáradt volna... A fiú a szerénység mintapéldánya és küzdeni tudását bármelyik magyar játékos megirigyelhetné. Már válogatottnak mondhatja magát. (A középső középpályás pozíciójában még Morrison (FTC), Farkas I Balázs (Vidi) és Józsi (ETO) nyújtott kiemelkedőt.)

Gosztonyi András: Az U20-as válogatott és az MTK szélsője a pálya mindkét oldalán kiválóan érzi magát. A szakadásig küzdő focista mindig is nagy tehetségnek számított, de most kinőtte magát és főleg az Egyiptomban nyújtott óriási játéka miatt több külföldi csapat is érdeklődik iránta (pl. Everton, Palermo). Garami Józsi bácsi keze munkája meglátszik azért...

Csatárok:

Kabát Péter: Az Újpest talán legjobbja külföldről hazatérvén nagy formában játszik már 2 éve. A lilák játéka rajta áll vagy bukik. Piszkált eddig a szezonban 10 gólt és a gólpasszok (4) tekintetében is az elsők közt van. Ő a képzeletbeli csatársor visszavont, irányító tagja. (Rudolf Gergely is eséllyel pályázhatott volna a helyére, feltéve, ha a fiatal csatár nem küszködik annyi sérüléssel és többször léphet pályára.)

Lencse László: Az MTK fiatal csatára legjobb szezonját futja, hiszen 9 gólja mellé kiosztott 6 gólpasszt is, ami arra enged következtetni, hogy a magyar foci egyik legnagyobb ígérete. Tehetsége arra predesztinálja, hogy rövid időn belül valamelyik komolya bajnokságba szerződjön. Ő is résztvett az olaszok legyilkolásában Győrött.

André Alves: Jelenleg ő a Videoton legértékesebb focistája. A csatár 10 találata mellett hármat elő is készített, így megérdemelte, hogy bekerüljön ebbe az összeállításba a kaposvári Nikolics kárára (aki szintén 10 góllal áll). Kijelenthető, hogy a brazil a fehérvári csapat gólzsákja, akit nehéz lesz megtartaniuk Mezeyéknek.

A csapat tehát:

Sztevanovics - Lázár, Sztanisics, Horváth, Leandro - Nagy D., Varga, Gosztonyi - Kabát - Lencse, Alves.

A virtuális Arany Goalissimo-díj nyertese nem más, mint LENCSE LÁSZLÓ.

 

 

 

Ő.T.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr841610110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karajjj 2010.01.01. 23:21:18

én Elek Ákost mindenképpen betettem volna a középpályára
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása