Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Good bye, Bobby!

2009.10.30. 14:55 Goalissimo

A Ferencváros tulajdonosa, az angol Kevin McCabe döntött, menesztette posztjáról a klub labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, a szintén angol Bobby Davisont.

A Fradi múltjához méltatlan bajnoki szereplés már rég kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, hiszen a csapat 11 mérkőzésén csak 10 pontot volt képes összehozni, ami valljuk meg nagyon kevés egy merész terveket szövögető együttestől. Ezt akármelyik magyar edző hozta volna Bobby helyében, de azt azért az ő javára lehet írni, hogy 3 év után ő tudta visszajuttatni a Fradit az első osztályba.

A másodosztály mezőnyén egyszerűen keresztülgázoltak. Ez köszönhető az új játékosoknak, elsősorban a légiósoknak és a kiváló erőnlétnek, amit az angol szakmai stáb hozott ki a keret tagjaiból. Utóbbi most is megvan talán, de sajnos a vendégmunkások tudása nem üti meg az NB1 szintjét. Egyszerűen kifejezve: akik jók voltak tavaly, azok erősebb mezőnyben nem tudják ugyanazt hozni. Még a magyar elsőosztályban sem lehet gyenge légiósokat hozni, például az angol negyed- meg a spanyol harmadosztályból. Ez azonban már nem Davison hibája, hanem a vezetőségé, akik nem igazoltak le senkit abból a huszas játékoslistából, amit a rövidnadrágos angol összeírt, mondván, hogy a magyar játékosokért túl sokat kér a menedzserük.

Egy a tulajdonos által BL-be ígért csapat nem tud megvenni hazai játékosokat? Ez elég fura, de ne térjünk ki most arra a kérdésre, hogy mit akarnak az angolok a Fradival, vagy hogy Szász András cége mit keres tulajdonosként a cégnyilvántartásban, az majd egy nagyobb lélegzetű poszt témája lesz, ha egyszer esetleg kiderülnek a részletek.

Talán az volt a baj, hogy túlságosan sokat vártak a csapattól a szezon előtt, hiszen tudhatták volna, hogy a két osztály közt hatalmas különbség van, főleg a keleti csoport nagyon gyenge.

A Davison helyére kinevezett Csató Sándor-Craig Short kettős alighanem kipróbál majd több játékost is a téli szünetig tartó regnálásuk alatt. Akkor majd lesz annyi idejük az angoloknak, hogy meggondolt döntés szülessen edzőügyben.

A Fradi szurkolói leginkább magyar szakemberben gondolkodnak, ilyen például László Csaba, de én személy szerint Sisa Tibort is esélyesnek tartom, aki nagyon jól tud bánni a külföldi, főleg színes bőrű játékosokkal. A drukkerek valószínűleg egy igazi külföldi szaktekintélyt is elfogadnának kedvenc csapatuk élére. 

Igazából mindegy honnan jön az edző, csak értsen a szakmához, és a közönséghez, hiszen a Fradinál ezt is meg kell tanulni kezelni. Bobby sajnos összetört a negatív kritikák miatt, de előtte sem kifejezetten kedvelték őt az Üllői úton. A csapatnak olyan szakvezető kell, akiért a tábor is tűzbe menne és ezért nagyobb türelemmel viseltetnek iránta.

Sajnos ilyen legutóbb több, mint tíz éve volt. Az illetőt úgy hívták, hogy Nyilasi Tibor. Utána már csak László Csabát és Gellei Imrét kedvelték az átlagosnál jobban. 

Szegény Simon Tibor, ha élne, talán már évek óta ő irányítaná a Fradit.

Nemsokára azonban Lipcsei Peti is a vezetőedzői poszt várományosa is lehet! 

Ő.T.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr611486856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Preston Northend 2009.10.30. 19:23:34

Hát bizony ennek már itt volt az ideje. Én nem tudom, lehet rosszul látom de néha már-már úgy tünt nem bírja a nyomást. Nagyon remélem, innen már tényleg felfelé visz az út, a beharangozott edzőpáros pedig csak ideiglenes megoldás, osztom a nézetet, egy Fradihoz kötődő edző lenne az ideális megoldás. A keret meg... Hááát... Nem vagyok szakértő, de eddigi megfigyeléseim alapján én úgy látom, hogy egy csapatot valahogy úgy érdemes összeállítani, hogy van egy hatalmas vezéregyéniség (hogy ez Lipcsei után ki lehet azt nem tudom, esetleg Gerát kéne hazahozni... :)), köré pedig 3-4 sajátnevelésű tehetséget, plusz hazai viszonylatban kimagasló képességű játékost kell venni. Ilyen csapat volt az, amelyiknek siketült megjárnia a BL-t 95-ben.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.31. 21:24:09

@Preston Northend: Egyetértek veled, kell a vezéregyéniség, aki a többiek teljesítményét is képes 10-20%-kal feljebb tornászni. És ennek a vezéregyéniségnek magyarnak és ha lehet szervező játékosnak kell lennie. Szinte mindenhol találtak ilen focistát, de a Fradinál hiányzik az ilyen Gera-Lipcsei típusú játékos.
A másik:Amig Dragóner-féle favágók, meg szerencsétlen jamaikai vezeti a védekezést, addig ne csodálkozzunk h kikap a Fradi...
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása