Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Hihetetlen: Éremért játszunk az U20-as vébén

2009.10.09. 23:35 Goalissimo

 Amire mindannyian nagyon vágytunk, végre világversenyen vitézkednek labdarúgóink, most éppen az olasz válogatottat térdre kényszerítve. Szenzációs, 4 kiállítással és 5 góllal fűszerezett mérkőzésen, 3:2 arányban nyertük meg a hosszabbításos mérkőzést.

Legszívesebben magamhoz ölelném az egész világot, 23 éves földi pályafutásom során labdarúgó mérkőzés után még nem éreztem ilyen jól magam. Csodálatos érzés. Ezt szeretném további életem során minél többször újra és újra átélni. Most már tudom, milyen katarzishoz hasonló élményt élnek meg a fociban sikeres országok szurkolói egy-egy ilyen hosszabbításban elért győzelem után. Csodálatos érzés. Most már mi is tudjuk. 

Nem untatnám azzal a kedves olvasókat, hogy leírom pontosan mi is történt a mérkőzésen, ezt sokan megteszik helyettem. Röviden annyi, hogy a 2. percben Koman bevágta a tizenegyest, majd szinte végig védekezve, a 83. percben kaptunk egy gólt, következett a hosszabbítás, amelybe már úgy fordultunk, hogy az olaszoktól kettő, tőlünk egy kiállítás volt, illetve mindkét csapat szakvezetőjét a lelátóra száműzte a bíró. A hosszabbítás első félidejében nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, nem úgy a másodikban. Németh kapott kitűnő kiugratást Komantól, majd nem hibázott ziccerben. 1 percig örülhettünk, Bonaventura révén újra egyenlítettek az olaszok, majd még 1 perc múlva még egy olasz védőt kiállított a játékvezető. Ekkor jött a csoda, Koman újra varázslatos labdával ugratta ki Németh Krisztiánt, aki újra a kapuba helyezett. Ezzel eldőlt, a magyar válogatott bejutott a világ 4 legjobb csapata közé!!!

Magyar átok? Mindig mi húzzuk a rövidebbet? Ugyan már! Ezek a srácok levetkőzték a magyar betegséget! Hölgyeim és Uraim, ezek a fiatalok ennek a sikernek köszönhetően felnőtt korukban is kkitűnő játkosok maradhatnak, mert aki akár "csak" U20-as vébén éremért játszhat, az óhatatlanul ebbe a kategóriába tartozik és hatalmas lökést adhat a karrierjének ez a siker.

Talán most kezdik bánni a Liverpoolnál és a Sampdoriánál, hogy Németh Krisztiánt és Koman Vladimirt kölcsönadták. Nyugodtan mondhatjuk, csillagok születtek (és még csak a szenzációhajhász rtl klubra sem kell kapcsolnunk). Aki a hosszabbítás utolsó 10 percében két gólra (vagy két gólpasszra) képes, az klasszis. Krisztián kiharcolt egy tizenegyest, egy kiállítást, és lőtt két gólt,  Koman kihasználta a büntetőt és adott két hihetetlen gólpasszt és még egy kiállítás kiharcolása is a nevéhez fűződik.

Nagyon becsüljük meg ezt a sikert, aminek még nincs is vége! Kedden Ghána ellen az eltiltott Koman, Szekeres és Takács nélkül megmutathatjuk, hogy egyáltalán nem halt ki belőlünk a magyar virtus, sőt talán most születik újjá!

HAJRÁ MAGYAROK!

Őri Tamás

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr111439733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polgártárs 2009.10.10. 01:40:34

Szívemből szóltál. Mióta az eszemet tudom a magyar futball egy baromi meredek lejtőn rohant lefelé. Én már rengetegszer hittem, hogy csoda történik és megnyerünk egy-egy fontosabb tétmeccset, de nagyon ritkán volt igazam. Rengetegszer dőltem be annak a frázisnak, hogy "Feltámadt a magyar foci". De most úgy néz ki, hogy amit a '90-es évek végén elkezdtek, az nem rossz. Úgy tűnik, hogy tudatos és minőségi utánpótlásnevelés folyt az elmúlt cirka tíz évben, amit a "felnőtt" futball követői nem láttunk. Már ez is remek eredmény és szívből gratulálok a srácoknak, tudtommal U20-as VB-n eddig még sosem jutottunk. Reméljük a szerencse mellénk áll, és a döntőben is megmutathatják a fiúk, hogy a magyar focinak nem csak múltja, hanem jövője is van.
Már csak annyi van hátra, hogy ezek a srácok (és sok más társuk, akikből még rengeteg, más országok A csapatánál is erősebb teamet lehetett volna összerakni) ne maradjanak itthon profinak és ne keveredjenek bele a magyar futball mocsarába. Mert akkor talán a következő 5-8 évben kijuthatunk a "nagyok" VB-jére. Akkor talán a magyar csapatok meg az MLSZ is észbe kap: "Jé, mi tudunk világszínvonalon focizni, abban meg baromi sok pénz van, talán érdemes volna befektetni, aztán kihúzni a hasznot. Ugyanis az jobban fizet, mint első körben kilopni a csapat alól a pénzt(lásd európai bajnokságok)"
Aztán persze lehet, hogy rosszul látom a helyzetet, lehet, ez is csak egy Koplárovics-féle "testcsel", de szívből remélem, hogy nem így van.

FeroxX 2009.10.10. 03:00:20

ámen mindkettő írásra :) ! én szívemből szorítok !

flea 2009.10.10. 10:44:58

A kölcsönadást kizárt dolog, hogy bánják. A tehetség a kispadon csak elrohad, erre rengeteg magyar példa is van, a nagycsapatba 20 évesen pedig csak a legnagyobb tehetségek kerülnek be (értsd ezalatt Messi, C.Ronaldo), és azokat is minden második meccsen lerúgja egy erre kiképzett barom... (Lásd pl. az akkor még primadonnásabb C.Ronaldót a híres, 20 sárgalapos portugál-holland EB-meccsen - a 2. percben kapott egy olyat stoplival a combjára, hogy 20 perc múlva le kellett cserélni.)

Jó helyen vannak ott, ahol vannak, gyakorolnak, aztán a helyükre kerülnek, amikor már a nagycsapatban is be tudnak kerülni a kezdőbe.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása