Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

3 rúgott gól, de mégis vereség...

2009.10.20. 23:30 Goalissimo

A Debrecen 4:3-ra kikapott idehaza a Fiorentinától a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. De nem volt sima meccs az olaszoknak, majdnem megégtek a végén.

A Loki úgy kezdte a mérkőzést, ahogy reméltük, a 2. percben óriási támadás végén Varga Józsi beadása átszállt a védők felett és Cvitkovics becsúszva a kapuba terelte a labdát. Akkora ordítást, amit mi előadtunk a kollégiumban, mostanában biztosan nem hallottak a kedves szomszédok. Megvolt tehát a Loki első gólja a Bajnokok Ligája főtábláján.

Nagyon örültünk tehát, de ekkor jött a feketeleves: Mutu és Gilardino góljaival 3:1-re ismét vezettek a lilák. Ezeket óriási védelmi hibák előzték meg, amiből arra következtethetünk, hogy a Debrecen védelme nem áll a helyzet magaslatán, talán nem is üti meg a BL szintjét. Komlósi Ádámot nem akarom bántani, de sajnos nagyon lassú és körülményes játékos, aki nem fogta rendesen a középen Gilardinot és Mutut, ami végzetesnek bizonyult. Egyébként megjegyzem, hogy Mészáros sem villantott semmi érdemlegeset, bár hamar le kellett cserélni.

Már azt hittük minden veszve van, amikor ismét jött egy orbitális ordítás Rudolf Gergely klasszis góljánál. Őrületes, csodálatos élmény volt ez a gól. Érdemes volt Frey arcát figyelni a találat után, arckifejezése mindent elmond Rudolf tekeréséről.

Sajnos ismét nem örülhettünk igazán, hiszen Santana ismét kihasznált egy megingást a védősorunkban, így újra 2-vel vezettek az olaszok. 

Ezután viszonylag eseménytelenül telt el a félidőből hátralevő idő.  

A második játékrészben a Debrecen tűnt harcosabbnak, de itt már nem forogtak annyiszor veszélyben a kapuk, mint az első 45 percben. Unalmasan csordogált a meccs egészen az utolsó 10 percig, amikor Coulibaly előbb kihagyta a kihagyhatatlan ziccert, majd Bodnár beívelését fejelte a kapuba a dermedten figyelő Frey mellett. És még volt hátra a hosszabbítással együtt 5 perc!

- Most menjetek előre! Még van esély! Mindent bele! Hajrá Loki! - zengett a szoba a lelkes kiabálástól. 

A magyar csapat a kapujához szegezte ellenfelét, szögletnél az összes magyar játékos az ellenfél tizenhatosán belül tartózkodott, még Poleksic kapus is előrement, hátha lehet még valamit tenni. De sajnos már nem lehetett...

Újra kikapott a BL-ben a Loki, de rúgott 3 gólt, ami megsüvegelendő teljesítmény, de ennyi találattal nem szabad veerséget szenvedni. Kikaptunk, de ez nem olyan vereség volt, mint a Lyon elleni, amely tényleg megsemmisítő volt. Ma már látszott a fejlődés a debreceni játékosokon.

Megegyeztünk abban, hogy szokniuk kell még a BL-iramot, de minden meccsel több tapasztalatot és rutint szednek magukra és ha jövőre is résztvevői lesznek az elitsorozatnak, akkor akár már meg is nyerhetik az ilyan meccseket.

Büszkék lehetünk a játékosokra! Becsülettel hajtottak és még 2 gólos hátrányban sem adták fel. Úgy érzem erre lehet építkezni ezután is. Ennek gyümölcse talán már a következő fordulóban Firenzében is megérhet.

 

/A Loki góljai/

HAJRÁ LOKI! HAJRÁ MAGYAROK!

Ő.T.

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr301464428

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Preston Northend 2009.10.21. 09:46:50

Sajnos én nem láttam a meccset, éppen ezért örültem is, hogy itt megtaláltam a gólokat. Mindhárom gól nagyon szép volt, egyik sem egy szerencsés találat volt, mindet nagyon szépen hozták össze a srácok. A támadásokkal már nincs gond, ha így nyomják bármelyik csapat ellen képesek lehetnek betalálni. Csak hát az a védekezés... Nem szabadna ennyit kapni. Három meccsen 9 gól? Jól tudom? Ez nagyon sok...
Na de ezt sejtettük már az elején is, nagyon nehéz ellenfelek ellen kell helytállni. Egyetértek, ez egy hosszú folyamat, be kell jutni a BL-be újra és újra, aztán ki fog ez alakulni!
Persze jó lenne, ha más magyar csapatok is oda tudnának kerülni és ezt nem a Loki ellen mondom, hanem pont az ő érdekükben, a magyar foci érdekében: kellene még 3-4 Debrecen szintű csapat a bajnokságba.

Hajrá magyarok, hajrá Debrecen, hajrá magyar foci!

Stefan Derrick 2009.10.21. 18:43:52

Hajrá, következő x, AZTÁN JÖHET KÉT GYŐZELEM.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.22. 23:51:18

@Preston Northend: Elég gáz a 9 kapott gól! De szerintem nem elég jók a belső védők(Komlósi gáz, Mészáros meg nem régóta védő-Mutu meg Gilardino megeszi) és a Kiss Zoli helyett a sokkal védekezőbb stílusú Ramosnak kéne kezdeni a BL-ben, mert a Kiss sosem ér vissza védekezni, a hondurasi viszont minden pillanatban a védekezéssel van elfoglalva.
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása