Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Goalissimo

A legérdekesebb, legfrissebb, és a hazai szurkolókat leginkább érintő vélemények a sport világából, különös tekintettel a focira...

Friss topikok

Balázskát figyeli a Real Madrid

2009.12.03. 10:40 Goalissimo

A királyi gárdához közel álló Marca nevű sportlap információi szerint Dzsudzsák Balázst akarja a Real. Még ha nem is igaz, azért ízlelgessük kicsit ezt a hírt, amelyet az újság egyébként címlapon hozott le.

Hadd idézzek bizonyos Bognár Nándort, akiről tegnap hallottam először. Ő azt nyilatkozta tegnap, hogy 15 évesnél idősebb focistát Magyarországról bizonyosan nem igazolnak a madridiak. Arra a hírre reagálva jelentette ki ezt, hogy ügyfelét, Korcsmár Zsoltot egy fordítási hiba miatt szintén hírbe hoztak a Reallal. Annak az ügynek bizonyosan nem volt valóságalapja (Valószínűleg azt fordították félre Hollandiában, hogy Korcsmárnak a Real Madrid a kedvenc csapata.). Azért ez egy kicsit erős nem? Szalai Ádám is 19 éve korában került hozzájuk. És még Dzsudzsáknak is van esélye odakerülni, legalábbis a Marca szerint.

Balázs eddig Eindhoven megmutatta, hogy a holland bajnokságban király tud lenni. Abszolút húzóembere a klubjának mióta csak hozzájuk igazolt (annak is már 2 esztendeje). Megkockáztatom, ha Dzsú nem lenne akkor a PSV sem tudna mostanság ilyen szenzációs veretlenségi sorozatot tartani, hiszen a magyar fiú szinte minden meccsén lő egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt. Szenzációsan húz el a bal oldalon, kiválóan cselez, mindkét lábbal órási gólokat képes lőni.

/Kis ízelítő Dzsudzsáktól/

Mindent egybevetve jelenleg azon ritka magyar focisták közé tartozik, akiért lehet rajongani itthon, és még inkább Hollandiában, ahol a bajnokság egyik legjobb futballistáját nagy szeretet övezi az kikötővárosi eindhoveni szurkolók körében.

Önmagában nem meglepetés, hogy Európa sztárklubjai felfigyelnek a holland bajnokság legjobbjaira, ez mindig is így volt. Általában ezek a holland játékosok nem is vallottak szégyent. Szinte minden gigaklubnál találunk belőlünk, valahol többet is. A Realnál is volt tavalyelőtt egy holland nyár, amikor szinte csak narancsosokat igazoltak. Ekkor jött Sneijder (Ajax), Robben (Chelsea), Van der Vaart (Hamburg) és Drenthe (Feyenoord). Közülük már csak utóbbi kettő a blancók játékosa, Sneijdert és Robbent már lepasszolták. Van der Vaart és Drenthe azonban nagyon kevés játéklehetőséget kap.

Balázs azt hiszem jobb játékos náluk. Drenthe nagyon lendületes, jól cselező játékos, de a befejezéseknél nagyon gyenge, ebben az aspektusban a magyar játékos messze megelőzi. Vaart nem rossz focista, de szerintem ő erősen túl volt sztárolva. A Hamburgban legalábbis nagyobb volt a füstje mint a lángja és nem is túl szimpatikus ember (a Hamburg játékosaként Valencia mezben flangált a szerencsétlen).

Nem tudom, hogy mennyi lehetőséget kapna Dzsudzsák, de az biztos, hogy a Realnak kevés a szélsője, főleg a bal oldali (Marcelo és Drenthe szokott itt játszani). Egy Balázshoz hasonló vonalszélső mindenképpen szükségük lenne és még spórolni is tudnának (kb. 8-10 millát így is ki kéne csengetniük a PSV-nek), bár ez a Pérez-érában nem számít, hiszen annyit költenek amennyit csak akarnak.

Azt ajánlom nézzük meg, hogyan állna fel a Real Madrid, ha Dzsudzsák Balázs is ott lenne köztük:

Casillas - Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo - Lass. Diarra, X. Alonso - Ronaldo, Kaká, Dzsudzsák - Benzema.

Nem rossz ugye?

Az egész átigazolásügy ott kezdődött, hogy egy szavazáson a Real szurkolók 85%-a azt mondta, hogy télen szükségük lesz új játékosokra, leginkább szélsőre. Remélem hallgat rájuk a vezetőség és leigazolják Dzsudzsit, de az az érzésem, hogy a királyi gárda drukkerei egy foci menedzser játékban élnek és a nyáron kiadott 90 milliárd forintot már el is felejtették.

Ha mégsem sikerül a Realba igazolni, előbb-utóbb úgyis elviszi Bazsit egy sztárcsapat. Az Arsenal már például régóta szemmel tartja és egyáltalán nem árt a népszerűségének és a árának, ha néha hírbe hozzák a világ legjobb csapataival.

Ő.T.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://goalissimo.blog.hu/api/trackback/id/tr91570724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kockabela 2010.01.13. 08:50:43

"...ahol a bajnokság egyik legjobb futballistáját nagy szeretet övezi a kikötővárosi szurkolók körében."

Eindhoven mióta kikötőváros? Nézz már rá néha a térképre!

Az meg, hogy Dzsudzsák jobb lenne, mint Van der Vaart, elég megmosolyogtató.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2010.01.13. 10:43:46

@kockabela: Hopp ezt benéztem igaz? Nem tudom miért emlékeztem úgy hogy kikötő... Sorry
Web Site Hit Counters
Free Web Counter
süti beállítások módosítása